Välkommen

21 april 2014

Sorry, stängt för säsongen nu... (brrr...) Vi öppnar säsongen 2014 i början av maj igen. Håll ut, ge inte upp... så ses vi igen om ett tag igen!

Väder

Vattentemperatur 10,19°C

Facebook

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Den gröna vattensporten

En kabelpark är en park för vattensport, men istället för efter en båt färdas du här efter en eldriven linbana. Så förutom fantastiskt roligt!, är det även riktigt klimatsmart. Välkommen!

Information

Öppettider

Stängt för säsongen. Öppnar maj 2014 igen!

15/6 – 1/9 Öppet dagligen 12-20

2/9 – 29/9 Öppet torsdagar 12-19 och helger 12-19.

För att boka tider utanför ordinarie öppettider för grupper mm; mejla order@cablepark.se. Alla tider med reservation för ev.ändringar, events, tävlingar, oväder (åskrisk, hård vind) eller förek. underhåll.

PriserPrecis som i fjällen köper man hos oss på The Cable Park åkband (“liftkort”) för att åka, för en, två eller fyra timmar i taget osv. Klicka på pilen ned till höger!

Senaste Bilder

Karta

Resa kommunalt

Från Stockholm går pendeltåget tre gånger i timmen till Arlanda. Resan tar endast 37 minuter. Se sl.se för tider. Wake-bussen kan hämta på flygplatsen, annars är det en 10 minuters promenad ned till sjön.

Från Arlanda eller Märsta station kan man ta buss 583 mot Arlanda. Avstigning Styrmansvägen 300 m från parken.

(Utöver detta finns även Arlanda Express som tar endast 20 minuter från Stockholms Central).

Från Uppsala och andra orter: se SL:s reseplanerare på sl.se och ange sluthållplats Styrmansvägen (Sigtuna).

Vägbeskrivning - bil

Sväng av E4 mot Arlanda flygplats. Ta av första höger på första raksträckan: väg 273 mot _Alunda och Norrtälje._ (Passera igenom rondellen – åk rakt fram. Passera SAS Radisson och Jumbo Jet-vandrarhemmet på vänster sida. Åk rakt genom rondellen – fortsätt rakt fram under landningsbana nr 3 – Halmsjön dyker upp på vänster sida!). Sväng vänster mot “Långhundra” och ni är framme! You can´t miss it!

“The Wakebus” – vår transportservice

Vi har en hämtservice från Arlandas terminaler. Maila info@cablepark.se dagen före, eller kolla per telefon, 08 – 797 89 80.

Kontakt

THE CABELPARK, STOCKHOLM-ARLANDA

Anläggningen 08-797 89 80
Kontoret i Stockholm 08-26 20 77.
Mejla helst: info@cablepark.se för allmän information, order@cablepark.se för bokningsförfrågningar.

BESÖKSADRESS

Smuttan 123, Halmsjön, 190 35 Sthlm-Arlanda. (Med GPS ange stad: Sigtuna innan adress)

FÖRETAGSADRESS & Showroom

Stockholm Watersports Center AB, Box 19055, 167 19 Bromma. Besöksadress Alviksvägen 32, 167 56 Bromma.

Om The Cable Park

Om The Cable Park Stockholm Arlanda

En kabelpark är som en skate- eller snowboardpark, fast för vattensport. Istället för åka efter båt färdas åkaren här efter en eldriven linbana. Fem liftstolpar håller på 10-11 meters höjd upp en kabel som drar upp till åtta åkare samtidigt – runt en bana på 623 meter! I vattnet ligger en del hopp, rails och annat som de mer erfarna åkarna gärna använder, men det går lika bra att åka utan att vare sig hoppa eller utföra några andra trick.

Hos oss kan du åka allt från vattenskidor, kneeboard och wakeboard till wakeskate eller kiteboard. Alla är välkomna och vi garanterar att alla har lika roligt oavsett om de är äldre, yngre, nybörjare eller ser sig själva som fullblodsproffs.

Banan

Obstacles

Stor box

Den stora grindboxen, favorit hos många.

A frame

A-frame; slider med grindbox.

Översikt

Till höger liten och stor kicker, till vänster A-frame med box. Längre bort 19 meters slidern.

Stor kicker

En större kicker.

Slider

En 19 meters slider.

Funbox

Tailpress på Funboxen.

Slider

19 meters slidern.

Ny piperail

Piperail med funbox i bakgrunden

Flytbryggor

så man slipper simma så mycket

Funbox

Gap på funbox

Kicker

En av 3 kickers

Funbox

Funbox (eg. A-frame med box på sidan)

Pipe rail

Rör-rail, som ett stort avloppsrör...

Streetrail

Grind-box med streetrail

Piperail

Skönt skateinfluerat obstacle

Stor kicker

BS 180

A-frame

Nosepress...

Funbox

FS boardslide

Grindbox

BS boardslide på fetboxen

Kicker

Stor batwing från kickern

Fun-box

Nosepress..

överblick från motortornet..

2 kickers, en grindbox, en A-frame, ett streetrail

Fun-box

Tailpress..

Kicker

needs to be cleaned sometimes...

Different...

Over-view... vi har totalt 9 obstacles i banan

Air-trick...

Piperail och A-frame i bakgrunden..

Invert

Kicker

None

..och är man här ofta (?) , kanske man kan hamna i Wakeboardlandslaget..;) - 2012 var halva landslaget The Cable Park-hemmaåkare...

Uthyrning, butik & restaurang

Uthyrning & utrustning

Naturligtvis går det att hyra både våtdräkt och det du vill åka på för den tid du valt åkpass. Vi hyr ut allt du behöver från lite enklare cable-brädor och träningsskidor till proffsbrädor från till exempel O´Brien , LF, Slingshot eller Ronix. Vänligen medtag Leg. Vi har även wakeskiis, kneeboards och mycket annat. (Observera att det ej är tillåtet att åka på egen utrustning som har fenor om du avser att åka på obstacles i banan. Fenorna sliter sönder sliders, rails och hopp).

TCP PRO SHOP

I The Cable Parks Pro Shop hittar du såväl wakeboards, flytvästar, hjälmar, vattenskidor, boardshorts, som hoods, t-shirts, flipflops, shades och annat inom actionsport. Vi samarbetar med leverantörer som O’Brien, Jobe, Slingshot, Monokel, Smith Optics, Billabong, Appertiff, Fat Slap, Galagowear,Urskog Longboards med flera. Nere i uthyrningen kan du också till exempel hyra en del av de wakeboards som butiken har, för att testa – innan du eventuellt funderar på en egen…

Restaurangen

Restaurang Kabelbaren erbjuder en varierad meny, naturligtvis även med vegetariska alternativ. Kabelbaren är öppen för såväl luncher som middag, samma öppningstider som kabelbanan, men stänger senare. (Juni-augusti öppet fr. 12.00 dagligen) Kabelbaren har serveringstillstånd för bl.a. öl och vin. Vi erbjuder företag och större grupper kombinationsevenemang med allt från åkning, bastu till middagar. Även viss konferensverksamhet kan arrangeras. Maila förfrågningar till order@cablepark.se .

Restaurangen

Kabelbaren har serveringstillstånd, för att främst företagsbokningar och grupper skall kunna erbjudas vad som tidigare kallades fullständiga rättigheter.

(Alkoholförtäring är naturligtvis helt uteslutet innan åkning på kabeln.)

Beachvolley, trampolin, ramp och Boule

Vi har inte enbart kabelåkning på The Cable Park. På anläggningen finns en beachvolleybana nere vid sjön, en mycket stor trampolin på kullen för voltträning och annat, en miniramp (skateboard kan hyras för en billig penning i butiken) samt för de som vill ta det lite lugnare – en boulebana bakom bastun. Bollar till beachvolley och klot för boule kvitteras ut i butiken. I Kabelbaren finns ett urval av sällskapspel för den som vill vila kroppen, men inte huvudet ett tag.

Vanliga frågor

Information för nybörjare

HAR DU ALDRIG ÅKT PÅ EN KABELBANA FÖRUT?

Om du har åkt vattenskidor eller wakeboard efter båt tidigare, är detta inget problem alls. Du kommer nog att uppleva detta som enklare. Har du åkt skidor eller snowboard så har du en viss fördel. Skillnaden är inte så stor som man kan tro, och just snowboardåkare har det där med “tå och häl“ i kroppen.

Har du aldrig prövat någon skid- eller brädsport, så krävs bara lite tålamod och någon av våra utmärkta coacher, så kommer även du att få uppleva den speciella frihetskänslan av att susa iväg över vatten. (Flera coacher har landslagserfarenhet och medaljer från till SM,EM och VM hemma i garderoben, och de misslyckats sällan med nybörjare).

HAR DU ALDRIG ÅKT, ELLER VILL UTVECKLA DIN ÅKNING?

Man behöver ju inte gå på läger för att åka och ha kul, men det skynda på din utveckling genom att åka mer koncentrerat under ledning av en coach och i grupp. The Cable Park anordnar läger under säsongerna. Kolla här nedan om aktuella lägeraktiviteterna:

LÄGER 2013

Vi har ett par läger under 2013; ungdomsläger 17-18/6 (överbokat/avslutat), tjejläger 27-28/6 (avslutat) och wakeboardläger 11-12/7 (avslutat)och ännu ett ungdomsläger den 12-13/8.

Ungdomslägret är till för de mellan 10 och 16 år, wakboardlägret har ingen åldersgräns alls och på tjejläger – då är det bara tjejer som åker – och kör kabeln och coachar. Alla läger erbjuder boende i Gästtorpet, 200 meter från TCP.

Maila info@cablepark.se om Du vill ha mer info eller lämna Din anmälan redan nu.

Åka med kompisarna, jobbet eller kanske klassen?

Dra ihop kompis-/arbetsgänget och maila en förfrågan om bokad gruppåkning med egen(!) coach till order@cablepark.se. Till oss kommer allt ifrån kompisgäng, sven6:or, företag till skolklasser och ishockeylag m.fl. (Observera: alkohol får ej tas med in på anläggningen, av fler skäl).

Hjälm och flytväst är obligatoriskt och det förutsättes att man är simkunnig. All åkning sker på egen risk, precis som i fjällen och liknande.

Vanliga frågor

Kan jag köpa presentkort hos Er?

Födelsedagspresent till flickvännen, pojkvännen, sonen, dottern eller kompisen? Inga problem – maila order@cablepark.se och ange kontaktinfo och det belopp Du vill ge bort, så kommer ett fint presentkort hem till dig!

Kan man bo/sova någonstans i närheten?

TCP har ett gästtorp bara 200 m från parken. Där kan upp till 15 personer bo för en billig peng. (vandrarhemsstandard). Maila info@cablepark.se för info. I övrigt finns IBIS Hotell, Clarion Hotel och SAS Radisson Blu Hotell i närheten – samt Jumbo Hostel, jumbojeten som är ett hotell.
____

Hur fort går det?

Wakeboard/wakeskate kräver inte hög hastighet, normalhastigheten på kabeln ligger kring 15–16 knop, alltså kring 27–29 km/h. (under sommaren har vi dessutom 24-26C i vattnet)

Vad gör jag om jag ramlar?

Med åtta åkare i banan är det drygt 80 meter mellan varje åkare. Det är ett krav att man har uppsikt och att den som ramlar simmar undan ur kabelns riktning och den som åker tittar framåt, naturligtvis. Utanför banan ligger c:a 700 meter flytbryggor, så man simmar in till närmast flytbrygga och går tillbaka till starthuset.

Vad krävs i utrustningsväg?

Flytväst och hjälm är obligatoriskt och ingår i liftkortet för den tid du valt. Vidare förutsätts att du är rimligt simkunnig, samt har insikten om att all åkning sker på egen risk. Du får naturligtvis ha egen utrustning med dig om du vill – har du inte det så finns allt att hyra på plats.

Hur länge får jag åka?

Detta väljer du själv från en timme och uppåt, precis som med ett liftkort. Tillgänglig tid varierar också med veckodag och antalet besökare på anläggningen. Om det är mycket folk som köar på startbryggan så är det praxis på de flesta kabelparker att köra tre-varvs-pass, det vill säga att man åker tre varv och släpper sedan för att starta om igen, så att alla får åka.

Hur vet jag hur länge jag har åkt?

Kabeln har ett datasystem som känner av hur länge du åkt. Du får ett åkband runt handleden när du bokar den tid du vill åka – och sedan sköter datasystemet resten, så personalen kommer att säga till när din tid är ute.

Kan man åka vid riktigt dåligt väder?

Kabelbanan körs inte när det finns risk för åska eftersom kabeln och stolparna är av metall, eller vid synnerligen hård vind. Kolla gärna vad som sägs om vädret på hemsidan eller facebook-sidan den dag du tänkte åka ut.

Varför måste jag ha flytväst och hjälm?

Obligatorisk flytväst är givet – och så även hjälm. Allt är till för din säkerhet och även en försäkringsfråga.

Får jag ta med mig min egen utrustning?

Ja, det är helt ok att åka på och med egna grejer. Flytvästen och hjälmen måste dock vara godkänd med CE-märkning. Om inte, så finns det sådana i uthyrningen.

Svens6:a/Möhippa och egen medtagen skaffning?

Då vi dels driver en sportanläggning, dels har restaurang med serveringstillstånd, är medtagen alkohol inte ok att ta med in på anläggningen. Man får ej heller åka om man konsumerat alkohol. Det är helt ok! att ha pic nic med sig, men är då hänvisad till anläggningens gräsytor. Då anläggningen ligger inom flygplatsområdet, är grillning (engångsgrill mm) tyvärr ej tillåtet.

<a href=“http://www.cablewake.com” target=”_blank”>Wake Park Listed on Cablewake Wakeboard</a>

  Facebook

  Kontakta oss